O knjižnici

Prvi zapisi o osnivanju čitaonice u Svetom Ivanu Zelini datiraju još iz 1887. godine (Narodne novine br. 197 od 01. kolovoza 1887. godine) čime su postavljeni temelji društvenog i kulturnog života. Rad čitaonice je bio često prekidan kraćim i dužim zbog nedostatka odgovarajućih prostora i ratnih uvjeta.

1952. godine osnovana je Knjižnica i čitaonica koja sve do danas radi u kontinuitetu. Ispočetka je bila kao samostalna ustanova, no ubrzo zatim potpala je pod Narodno sveučilište.

1992. knjižnica se seli u novi prošireni prostor u podrumskim prostorijama Gradskog poglavarstva, na cca. 150 m², gdje se nalazi i danas.

Od 1. srpnja 2000. godine Gradska knjižnica Sveti Ivan Zelina ponovno postaje samostalna ustanova i izlazi iz sastava Pučkog otvorenog učilišta. Knjižnica počinje s informatizacijom cjelokupnog fonda, nabavljaju se dodatna računala za osoblje tako da do 2003. godine većina  poslovanja informatizirana.

Knjižnica ima dva računala za pristup internetu za korisnike.

Građa knjižnice dostupna je putem online kataloga, preko kojeg korisnici mogu provjeriti knjige na zaduženju, dostupnost građe, te rezervirati istu.

VIZIJA

Vizija Knjižnice je postati multimedijalno, obrazovno i društveno središte grada i lokalne zajednice. Postati mjesto dolaska i okupljanja građana svih dobnih, obrazovnih i kulturoloških skupina i zadovoljiti njihove potrebe za informacijama, obrazovanjem, osobnim razvojem ili razonodom s ciljem uspostave kvalitetnijeg života.

MISIJA

Misija Knjižnice je kvalitetnim i raznolikim programima i uslugama i prostorom omogućiti svim građanima i slučajnim prolaznicima da zadovolje svoje potrebe i da se ugodno osjećaju u prostorima knjižnice. Njegovanje vrijednosti kao što su otvorenost i dostupnost svima, profesionalnost, etičnost i pouzdanost.

Demo

Telefon: +385 1 2061 064 | E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. | Ljetno radno vrijeme Pon-Sri-Pet 7:30 - 15:30, Uto-Čet 12:00 - 19:00, Subota ZATVORENO