Događanja

30.04
 
Međunarodni dan dječje knjige svake godine se obilježava 2. travnja na rođendan Hansa Christiana Andersena, kako bi se istakla važnost dječje knjige i potakla ljubav prema čitanju, a to je ujedno i prilika da se obilježi 10. rođendan nacionalne kampanje za poticanje čitanja naglas djeci „Čitaj mi“. Ususret nadolazećem Međunarodnom danu dječje knjige Gradska knjižnica Sveti Ivan Zelina organizirat će od četvrtka 30. ožujka do subote 1. travnja događanja s ciljem promoviranja knjige i čitanja za naše najmlađe. Obilježavanje počinjemo u četvrtak 30. ožujka u 17:30 sati pričaonicom i radionicom u knjižnici koja će biti u znaku proljeća i nadolazećih uskršnjih blagdana. Radionica je namijenjena djeci od 3 do 7 godina. U petak 31. ožujka u goste nam dolazi Udruga za promicanje kulture Kozlići s kamišibaj kazalištem. Program je namijenjen predškolcima dječjeg vrtića „Proljeće“. U subotu 1. travnja u 10.30 sati gostuje nam Brigaš, Trebaš, Mirko Bjesomirko, Gospodin Iz i Gospođica Po u interaktivnoj predstavi Vježbaonica sreće. Našim malim najčitateljima bit će dodijeljeni prigodni pokloni. Organizirat ćemo i prigodnu razmjenu slikovnica, naši mali posjetitelji moći će razmijeniti svoje slikovnice ili jednostavno uzeti slikovnicu koja im se sviđa. Događanje će se održati u Gradskoj vijećnici, ulaz je besplatan.
Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija i Grada Sveti Ivan Zelina.

brig i treb

Draga djeco i roditelji,
povodom Međunarodnog dana dječje knjige koji se obilježava 2. travnja, organizirali smo za naše najmlađe predstavu "Vježbaonica sreće" u subotu, 1. travnja. U goste nam dolaze Brigaš i Trebaš, Mirko Bjesomirko, gospodin Iz i gospođica Po. Predstava će se održati u Gradskoj vijećnici, a osim predstave održat će se i razmjena slikovnica. Naše najvjernije male korisnike nagradit ćemo prigodnim zahvalnicama.
Ujedno se 2. travnja obilježava i godišnjica nacionalne kampanje "Čitaj mi" kojom se zagovara čitanje djeci od najranije dobi.
Pridružite nam se, zabave zasigurno neće nedostajati.
Ulaz je besplatan, veselimo se vašem dolasku!

Tomica Kristi slika

Druga knjiga trilogije o putovanju autostopom od Hrvatske do Novog Zelanda, koje je trajalo četiri godine i protezalo se kroz 25 država, putopisac Tomica Kristić pričom nas vodi u veliki broj tropskih zemalja Jugoistočne Azije, kao što su Vijetnam, Laos, Tajland, Malezija, Indonezija, Filipini, Istočni Timor… ali i na dalek kontinent, Australiju.

Autor vrluda prostorima i različitim društvenim slojevima u kojem puno više životnosti i smisla nalazi u slamovima, prašnjavim cestama, ilegalnim radnim logorima i neoskvrnutim predjelima nego li u onome što bi se moglo nazvati uobičajenom standardom vizijom materijalizmom zarobljena zapadnjačkog uma.

 

POZIVNICA Porijeklo hrvatskih institucija Sveti Ivan Zelina

Gradska knjižnica Sveti Ivan Zelina poziva vas na predstavljanje knjige "Porijeklo hrvatskih institucija" Josipa Jambrača u srijedu, 23. studenoga u 18:00 sati.
Ovim djelom autor nastoji odgovoriti na pitanje o dubljim uzorcima društvenog, gospodarskog, političkog i pravnog razvoja suvremene Hrvatske. Riječ je o opsežnom, kapitalnom djelu kojim se daje pogled i na povijest i na budućnost Hrvatske i njezinog institucionalnog razvoja.

Marijana Perini Raskrije

 

14. srpnja 2021. u kavani „Johann Franck“ održana je promocija novog romana autorice Marijane Perinić Raskrižje. Spisateljica, komičarka, imitatorica, voditeljica i jedna od najsvestranijih Hrvatica Marijana Perinić još jednom je iskazala svoj spisateljski talent. Predstavila je dinamičan roman u kojem obrađuje ozbiljne teme današnjeg vremena kroz svoj prepoznatljiv stil koji odiše britkošću, optimizmom i smislom za humor.
Glavna je junakinja Kristina, tridesetdevetogodišnja Zagrepčanka, uspješna prevoditeljica koja je često na putu radi poslovnih angažmana. Kad se na početku jednoga takvog putovanja, prilikom vožnje u taksiju, nađe u nedoumici kojim putom skrenuti zbog prometne gužve da bi stigla pravovremeno na let za Pariz, ona mora donijeti naoko nebitnu odluku – skrenuti lijevo ili desno? Lijevo ili desno – pitanje je na koje protagonistica treba promptno odgovoriti, a koje joj, kako se čini, definira daljnju sudbinu. Što je odlučila, kako se njene odluke odražavaju na život i upravljaju li te odluke životom ili smo samo prepušteni sudbini koja ipak vuče sve konce? Odgovore na ova pitanja kao i na svoja vlastita pitanja koja će se neminovno pojaviti potražite u ovom zanimljivom, dinamičnom i intrigantnom romanu.

Demo

Telefon: +385 1 2061 064 | Fax: +385 1 2059 222 | E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. | Radno vrijeme Pon-Sri-Pet 7:30 - 15:30, Uto-Čet 12:00 - 19:00, Subota (neparni datumi) 8:00 - 12:00