Noć knjige

noc knjige 2019

Gradska knjižnica poziva vas na Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travanj - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

 17:00 - Izvuci junaka iz slikovnice!

Pričaonica i radionica na temu likova iz slikovnica.

 17:00 - U knjižnicu dođi i s knjigom kroz noć prođi!

Razmjena poklonjenih knjiga.

 19:00 – „Od puta po Africi do puta u svemir“

Predavanje Dejana Nemčića.

                                                                                                                                                  

Humanitarno-obrazovani projekt „Od puta po Africi do puta u svemir“ – BUDI PROMJENA KOJU ŽELIŠ VIDJETI U SVIJETU

plus dodatak o letu u svemir, kako će hrvatske škole učiti uživo o svemiru . Obrazovanje 21.stoljeća.

Kao najstariji kontinent i kolijevka civilizacije Afrika u svima nama budi strah od nepoznatog i tajnovitog. No, istovremeno, mnogi od nas žele posjetiti neke afričke zemlje i upoznati njihov način života, a za to nemaju dovoljno hrabrosti i odvažnosti. U sklopu humanitarne udruge „Možemo zajedno“, koja se bavi pomaganjem djeci bez roditelja i djeci u državama trećega svijeta, pokrenuli smo veliki humanitarno-obrazovani projekt „Afrika možemo zajedno“ za opremanje afričkih škola i prikupljanje donacija za lijekove protiv malarije. Između ostalih aktivnosti vezanih uz taj projekt, proveli smo i drugu godinu zaredom u afričkim zemljama te posjetili Tanzaniju, Keniju, Zanzibar Malawi, Mozambik. Uključili smo se i u izgradnju nove škole u Africi te sklopili mnoga prijateljstva,a djeca su uključena i u izradu geografskih karata koje nosimo u Afriku i po njima djeca uče o ljepotama svijeta.

Ako želite doznati kako izgleda svakodnevni život ljudi u Africi, kako žive afrička djeca, kako izgledaju afričke škole i kako funkcionira njihov obrazovni sistem, ali i vidjeti i čuti priče o afričkim prirodnim ljepotama i parkovima prirode, pozovite nas da za Vas i Vaše korisnike ili polaznike održimo predavanje o Africi. Na taj način ćemo možda i Vas inspirirati da poželite i sami otići na afrički kontinent gdje možete doživjeti najljepše putovanje u svom životu. Na predavanju će te saznati i koje životne vrijednosti možemo naučiti iz primjera Afrike, i zašto se svi na tom kontinentu smiju bez obzira na probleme, bolesti i nedaće na svakom koraku.  

 

U predavanje je uključeno i kratko izlaganje o letu u svemir. Predavač Dejan Nemčić uključen je u tim slanja rakete u svemir, i time će djeca hrvatskih škola imati priliku učiti uživo o svemiru, planetima i konačno o Mjesecu. Taj poduhvat nazvali smo „ Osvajanje osmog kontineta“ ! A sada se otvara mogućnost da predavač bude i dio tima koji će uživo odletjeti u svemir. Kako ? Saznajte na predavanju J

O predavaču:

Dejan Nemčić učitelj je geografije u OŠ Braće Radić Botinec u Zagrebu. Zbog svoje velike ljubavi prema geografiji, tijekom godina u školi s djecom provodi brojne projekte koji su postali vrlo popularni, a i međunarodno priznati te predaje o njima svojim kolegama geografima i drugim nastavnicima. Posljednjih nekoliko godina pokrenuo je veliki projekt u sklopu nastave geografije „Uživo sa svih kontinenata“. U tom je projektu okupio predavače i hrvatske iseljenike širom svijeta koji učenicima uživo drže predavanja o državama i gradovima u kojima žive, a učenici se uključuju svojim pitanjima i komentarima. Takva inovativna i nova nastava geografije provodi se korištenjem skype tehnologije i priznata je kao novi oblik učenja geografije u Hrvatskoj i svijetu. Iz tog projekta je nastao i drugi veliki projekt „Afrika možemo zajedno“ koji je osmišljen s ciljem unapređenja obrazovanja, izgradnje novih škola te poboljšanja zdravstvenih uvjeta borbom protiv malarije u afričkim zemljama.

Dobitnik brojnih nagrada: Ponos Hrvatske, dobitnik nagrade Bolja Hrvatska, dobitnik povelje grada, dobitnik plakete grada, dobitnik nagrade učitelja heroja, dobitnik nagrade učitelja koji najviše inspirira mlade.

Demo

Telefon: +385 1 2061 064 | E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. | Radno vrijeme Pon-Sri-Pet 7:30 - 15:30, Uto-Čet 12:00 - 19:00, Subota (neparni datumi) 8:00 - 12:00