Putopisno predavanje i predstavljanje knjige Martine Divić "Ne postoji sutra u Atru"

Martina Divi Ne postoji sutra u Atru

Predavanje „Ne postoji sutra u Atru: o Africi i njezinim ljudima“ odvest će vas na obalu Senegala, kroz pustinju Mauritanije, do „ničije zemlje“ u Zapadnoj Sahari, pa sve do kraljevskih gradova Maroka.

Govorit ćemo o tome kako je voziti se vlakom koji prevozi ugljen kroz Mauritaniju, kako žive stanovnici države koja je posljednja na svijetu ukinula ropstvo, kakav je san kad se noć provede u pustinji bez šatora, što je leblouh ili praksa nasilnog hranjenja ženske djece, o čemu razmišlja Fatima - djevojka koja živi u gradu usred Sahare, tko su berberi i zašto ne postoji sutra u Atru.

Kroz atraktivne fotografije prikazivat ćemo države i mjesta iz knjige, ali doticat ćemo se i ljudskih prava, kulturnih razlika i svega onoga što putnika na dalekom putovanju iznenadi, ponekad razočara, ali i motivira da nastavi tragati za novim destinacijama.

Demo

Telefon: +385 1 2061 064 | E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. | Radno vrijeme Pon-Sri-Pet 7:30 - 15:30, Uto-Čet 12:00 - 19:00, Subota (neparni datumi) 8:00 - 12:00